Sinds 1 oktober 2022 kan je als particulier of bedrijfsleider de nieuwe verbouwpremie ‘Mijn VerbouwPremie’ aanvragen als je je woning, appartement, appartementsgebouw, bedrijfspand of kantoorgebouw wil verbouwen of renoveren. Ook als je investeert in energiebesparende alternatieven kom je mogelijks in aanmerking. In dit blogbericht zoomen we in op de voorwaarden en leggen we je uit hoe je de premie eenvoudig kan aanvragen. Klaar voor deze inzichten?

Wat is Mijn VerbouwPremie?

Mijn VerbouwPremie centraliseert alle verbouw- en renovatiepremies in één online loket. Dit online portaal riep de Vlaamse overheid in het leven omdat veel Vlamingen de administratieve rompslomp rond renovatiepremies nog te vaak als een onoverkomelijke drempel ervaren. Gevolg? Renoveren en investeren in energiebesparende maatregelen zakt steeds lager op hun to-dolijst. Met Mijn VerbouwPremie geeft de Vlaamse overheid eigenaars van bestaande gebouwen in het Vlaams Gewest een financieel duwtje in de rug.

Kom ik in aanmerking voor Mijn VerbouwPremie?

Je kan rekenen op Mijn VerbouwPremie als je:
  • het dak, het plafond, de binnen- of buitenmuren, een trap of vloer(en) van je gebouw isoleert of renoveert.
  • nieuwe ramen of deuren plaatst.
  • stappen onderneemt om zuiniger om te springen met het sanitair en de elektriciteit binnen je gebouw.
  • inzet op hernieuwbare energie, door bijvoorbeeld een zonneboiler, warmtepomp of warmtepompboiler te installeren.
  • een gascondensatieketel met productlabel A installeert.
Het bedrag dat ze jou toekennen, hangt af van je inkomstencategorie en of je al dan niet in het gebouw gedomicilieerd bent. 

Hoe kan ik Mijn VerbouwPremie aanvragen?

Surf naar het online loket van de Vlaamse overheid om de premie online aan te vragen. Ga zeker na of je bovenop deze premie recht hebt op Mijn VerbouwLening, een initiatief waarmee je renteloos tot 60.000 euro kan lenen voor je verbouwing.

Een vraag over je verbouwing of renovatie?

Ga je binnenkort verbouwen of renoveren, maar blijf je toch met enkele vragen zitten? Neem contact met ons op, wij helpen je graag op weg.