Waarom Sint-Niklaas een geweldige stad is om te wonen...

Sint-Niklaas biedt een aantrekkelijke mix van woningen. De prijzen liggen een flink stuk onder het Vlaams gemiddelde. Voor een huis betaal je gemiddeld €310 529. Een appartement kopen kan gemiddeld voor €210 952. Als je wil huren, kan dat voor gemiddeld €746/maand. 

 

Met zijn 82 000 inwoners is Sint-Niklaas de 3de grootste stad van Oost-Vlaanderen en de hoofdstad van het Waasland. Het is een dynamische stad met een ruim onderwijs- en vrijetijdsaanbod, voortreffelijke zorgvoorzieningen, een uitgebreide dienstensector en staat garant voor een aantal unieke evenementen. 

Met zijn centrale ligging in de 'Vlaamse Ruit' tussen Antwerpen, Gent en Brussel, is de stad vlot bereikbaar op verschillende manieren.

De stad heeft een rijke geschiedenis, dus als je houdt van historische architectuur en kunst, zit je hier goed.

Op de Grote Markt vind je verschillende beeldhouwwerken. 

Het meest indrukwekkende is alleszins 'Het Woord', een 5 meter hoog bronzen beeld op het zuidelijkste punt van de Grote Markt. Het werd gemaakt voor Expo 58, als ode aan dichter en priester Anton Van Wilderode. 

Spot je graag imposante gebouwen? 

Er zijn tal van oude gebouwen en beschermde monumenten, waaronder de Ciperage (1662) in renaissancestijl, het Parochiehuis (1664) in barokstijl, het imposante stadhuis (1878) in neogotische stijl en het Postgebouw (1902) in neo-Vlaamse-renaissancestijl.

 

Sint-Niklaas (1217) bestaat al meer dan 800 jaar en bouwde doorheen de eeuwen aan een mooie economische positie. 

Het is een ondernemende stad, waar ondernemers dagelijks bouwen aan hun toekomst én die van de stad. 

De Grote Markt is met zijn 3,19 hectare het grootste marktplein van België. 

Op enkele honderden meters rondom vind je oa. de winkelstraat, een concertzaal, een stadsschouwburg, 4 expositieruimtes, 4 centrumparkings, 3 horecapleinen, 2 kunstacademies, een groot cinemacomplex en tal van andere podia. 
De Grote Markt staat als evenementenplein jaarlijks garant voor een 200-tal evenementen, waaronder de Vredesfeesten, Sint in de Piste, Foorfeest...

Kortom, Sint-Niklaas is een stad met publiek, heeft een stadskern met een mix aan beleving en onderscheidt zich zo van de omliggende steden en gemeenten. 

 

Doordat alles geconcentreerd is in het stadscentrum, is er ook nog voldoende open ruimte in de stadsrand en de deelgemeenten Belsele, Nieuwkerken en Sinaai. 

 

De donderdagse markt is elke week opnieuw een belevenis en brengt heel wat volk op de been. Ze gaat van start om 7u en duurt tot 13u. Ongeveer 170 marktkramers prijzen hun waren aan en zorgen voor de gezellige, typische marktsfeer. Ze bieden een breed gamma van producten aan. 

In 1513 verwierf Sint-Niklaas marktrechten waardoor de markttraditie ondertussen al meer dan 500 jaar bestaat.

 

Wat heb je nog meer nodig om je te vestigen in Sint-Niklaas? 

 

Neem gerust contact op met Hestor als je op zoek gaat naar een nieuwe thuis in deze bruisende stad. Wij helpen je graag verder!